نوار نقاله
نوار نقاله
نوار نقاله یک وسیله حمل کننده میباشد که برای انتقال و جابجایی وسایل، مواد، قطعات از یک نقطه به نقطه دیگر در صنایع مختلف استفاده میشود. به نوار نقاله کانوایر هم میگویند. استفاده از نوار نقاله انتقال لوازم سنگین را سهولت میبخشد و باعث میشود کار انتقال سریعتر انجام شود. عمل اتقال مواد در نوار تقاله معمولا به دو صورت افقی و شیب دار انجام میشود.
نوار نقاله از سه لایه تشکیل شده است: پوشش لاستیک بالا، پوشش لاستیکی پایین و منجید ها.
منجید به تار و پودی که در لایه میانی موجود است و سبب مقاومت طولی و عرضی تسمه میشود، گفته میشود. معمولا در ساخت منجید از رشته های فولادی، پلی استر، نایلون و کتون استفاده میشود.
لایه های پوششی بالا و پایین در نوار نقاله بیشتر اوقات از پلاستیک و یا لاستیک ساخته میشوند. نوار نقاله فلزی زمانی استفاده میشود که به استقامت بیشتری در نوار نقاله نیاز داریم. برای مثال در معدن چیکی کاماتا در شیلی از نوار نقاله با مقاومت 10 هزار نیوتن بر میلیمتر استفاده میکنند.
نوار نقاله در انواع مختلفی در صنعت استفاده میشود که نوار نقاله لاستیکی یا PVC جزو پرکاربرد ترین نوار نقاله در صنعت میباشد و معمولا نوع نوار نقاله را بر اساس وزن ماده ای که قرار است بر روی آن حمل شود انتخاب میکنند.
برای جابجایی مواد به صورت عمودی از نوار نقاله که تیغه های مشخص با نام الواتور بلت دارد استفاده میکنند که این نوع نوار نقاله برای بار گیری به کامیون ها کاربرد گسترده ای دارد.
امروزه نوار نقاله در بیشتر صنایع بکار میرود. برخی از کاربرد های نوار نقاله در پله برقی، فرودگاه ها، فروشگاه ها، خط مونتاژ کارخانه ها، صنایع معدن، فولاد، کشاورزی، سیمان و … میباشد.
بدلیل پرکاربرد بودن نوار نقاله، امروزه برند های مختلفی از این محصول در بازار موجود میباشد که از برند های بسیار مشهور میتوان به نوار نقاله تولید شده در شرکت های Continental AG, Fenner plc, Kale Conveyor, Terra Nova Technologies, ThyssenKrupp, HESE Maschinenfabrik GmbH and Tenova Takraf اشاره کرد.